"... günümüzde radyo programlarının kapanışında sarf edilen tuhaf bir cümle var: "Dinlediğiniz için teşekkürler"... Alkışı kabul etmek ayrı, fakat dinleyiciye sizi dinleyip eğlenme lütfunu bahşettiği için teşekkür etmek bambaşka bir şey. Bu durum verilen hizmete atfedilecek değer yahut değersizliğin tüketici veya alıcının keyfine kaldığı anlamına geliyor... birçok insan davranışlarının değerini davranışın kendisiyle değil de bu davranışın nasıl kabul gördüğüyle ölçüyor. (S. 59-60)

Modern esere altında yatan ezoterik şifreyi bilmeden bakan çoğu insan, hatta zeki olanlar dahi hiçbir şey anlayamaz. [Mondrian, Pollock]... yetenekli sanatçıların kendilerini ancak bu denli sınırlı bir dille ifade edebilmeleri toplumumuza ilişkin çok önemli bir ipucu vermiyor mu? (S. 65)

"Hayat aynı anda hem kendini yinelemekle hem de aşmaya çalışmakla meşguldür." diye ifade eder Simone de Beauvoir etik üzerine kaleme aldığı kitabında; "tek yaptığı kendini idame ettirmekse eğer, yaşamak ölmenin bir çeşididir ve insanın varlığı tuhaf bir bitki örtüsünden farksızlaşır..." (S. 135)

[Kafese Kapatılan Adam hikayesi] (S. 139-141)"

Rollo May Man's Search for Himself
Also known as: Rollo Reece May
Turkish
Share Share
Collect this quote
About Rollo May

Rollo Reece May (21 April 1909 – 22 October 1994) was an American humanistic and existential psychologist, authoring the influential books Psychology and the Human Dilemma and Love and Will along with several other volumes explaining and expanding on his theories.

Biography information from Wikiquote

Limited Time Offer

Premium members can get their quote collection automatically imported into their Quotosaurus collections.

Additional quotes by Rollo May

The fascist authoritarianism, characterized by sado-masochism and destructiveness, had a function which is comparable psychologically to a neurotic symptom - namely, fascism compensated for powerlessness and individual isolation and protected the individual from anxiety-creating situations. If one compare fascism to a neurotic symptom, it can be said that fascism is a neurotic form of community.